Hoppa till innehåll

Jobba som webbutvecklare på nobox

Att jobba som webbutvecklare i WordPress kan skilja sig otroligt mycket från byrå till byrå. På nobox har vi inställningen att om något ska göras, bör det göras på riktigt. Vi är digitala hantverkare och utvecklar alla webbplatser från grunden. Vi ser oss inte som någon fabrik som massproducerar webbplatser efter en färdig mall utan skapar varje webbplats unikt för varje kund. För att oss är det viktigt med kvalitet i alla led och att vi kan stå för den produkt vi släpper ifrån oss. Vilket också är en sanning med modifikation, för vi släpper aldrig en webb. Det är efter lansering som det roliga börjar. Vi arbetar löpande tillsammans med kunder, länge över tid, vilket gör att vi ständigt kan vidareutveckla och förbättra det vi skapat med våra händer och tangentbord.

Eftersom vi har en tydlig bild över vår lägstanivå finns det ett antal områden du bör behärska redan från start. Detta för att relativt snabbt bli självgående hos oss. Det finns jättemånga duktiga utvecklare i allmänhet, och WordPressutvecklare i synnerhet, där ute – men det är inte säkert att det blir en bra match ändå. Det finns därför en liten önskan att du känner dig trygg i ett antal saker redan från start. Självklart behöver du inte vara bäst i klassen på allt, men det ska finnas en stabil utgångspunkt samt en vilja att utvecklas inom följande områden:

Vi har valt att inte göra någon nyutveckling i ett köpt tema eller en pagebuilder. Detta för att vi ska kunna ta ansvar för vår produkt. Istället bygger alla webbplatser i nobox eget tema. För att kunna jobba hos oss behöver du därför kunna sätta upp ett blankt tema samt använda byggverktyg som yarn, npm eller pnpm. Detta för att kunna bygga temats resurser så att du kan leverera temat för installation. Det händer att vi tar över webbplatser byggda i andra teman än vårt eget, men då det inte är lika vanligt behöver du kunna bygga från grunden också – inte bara vidareutveckla färdiga teman.

Du behöver inte vara expert men du bör känna till vad det är. Om du inte kan detta sedan innan behöver du lära dig, så läs med fördel på lite kring detta innan så att din inlärningsperiod inte blir lika lång.

Alla utvecklare på nobox arbetar mer eller mindre tillsammans i våra projekt. Det är därför ett krav att alla använder versionshantering. Detta också för att vår support inte ska ställa till problem för de vanliga webbutvecklarna.

Som webbutvecklare hos oss förutsätter vi att du har en grundkunskap och känner dig trygg med PHP, HTML, CSS, Tailwind och JavaScript. Vi har inte möjlighet att lära dig grunderna men hjälper dig gärna att vidareutvecklas.

Detta är nödvändig kunskap för att du ska kunna lansera en webbplats på egen hand, hämta hem en befintlig webb inför vidareutveckling samt ladda upp ändringar.

När vi bygger våra webbplatser handlar mycket om ACF och Gutenberg. Detta då vi tycker att det underlättar för den som ska arbeta redaktionellt med webbplatsen efter lansering. Vi vill att du har arbetat med detta tidigare och kan bygga egna blocks i Gutenberg.

Det är bara bonus men inget krav. Vi bygger regelbundet e-handel och upplever att förfrågningarna ökar, därför finns det stor sannolikhet att du som utvecklare hos oss kommer att bygga e-handel. Vi använder oss i regel alltid av WooCommerce i de fallen.

Vi ska vara ärliga. Det är svårt att jobba hos oss om du bara vill göra frontendutveckling. Det är nästan ofrånkomligt att du behöver jobba med lite mer teknisk webbutveckling än så. Ett par av våra utvecklare är renodlade backendutvecklare men resten är fullstackutvecklare på olika nivåer.

Som utvecklare på nobox kan du inte bara sitta bakom dina skärmar och skriva kod. Vårt mål är att skapa en organisation som är avhängd våra medarbetare. Missförstå mig rätt, vi tycker om varje enskild individ som arbetar här, men det är livsfarligt att bygga en organisation som faller om någon slutar, är ledig eller sjuk. En del av jobbet blir därför att skriva dokumentation och instruktioner så att någon annan lätt kan ta vid den dagen du eventuellt inte är på plats. Du behöver därför hantera svenska i skrift och vara en smula pedagogisk för att de andra ska förstå din dokumentation.

Vi tror att projekten blir bättre om du som utvecklare tar ansvar för den tekniska projektledningen på egen hand. Att en säljande projektledare, som inte förstår webbutveckling på samma nivå som du, ska ha all kommunikation med kund riskerar att skapa en visklek som är som upplagd för missförstånd. Du bör därför vara kommunikativ, självgående och ha ett framåtdriv som gör att du kan ta ansvar för att driva dina projekt från start till mål. Utgå från att det är ditt ansvar att starta upp ett projekt och dra det i land, även om det i verkligheten inte helt stämmer.

Verkar det som att vår filosofi gällande webbutveckling passar dig eller är du intresserad av att läsa mer? För att söka ett jobb hos oss alternativt få mer information är du välkommen att läsa mer här:

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 08:00 - 17.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.