Hoppa till innehåll

Kriswebb – En beredskapsåtgärd

Vad händer om din webbplats plötsligt slutar fungera? I oroliga tider ser vi att webbplatser är utsatta för olika former av attacker, så som belastnings- eller ransomwareattacker, som får webbplatser att bli oåtkomliga under en längre tid. Lösningen är en kriswebb eller sekundärwebb.

En sekundär webbplats

En kriswebb eller sekundärwebb är en webbplats som finns uppsatt och redo om din primära webbplats skulle sluta fungera eller av någon annan anledning inte längre går att komma åt. Kriswebben levereras som en standardiserad WAAS (Website As A Service) med färdiga moduler och funktioner. Vissa grafiska detaljer går att justera som färger, typsnitt och logotyp, men i övrigt är lösningen standardiserad. Detta för att det ska vara enkelt att hantera och sekundärwebben snabbt ska vara på plats. Modulerna är skapade för att presentera innehåll på olika sätt. Det finns även möjlighet att sätta upp undersidor, nyheter och huvudmeny.

Kriswebben sätts upp som en subdomän (exempelvis kriswebb.nobox.se) men svarar också på den primära domänen (exempelvis nobox.se) om domänen pekas om till servern. Som regel är kriswebbens framsida inte möjlig att komma åt, men redaktörer kan logga in och redigera innehållet för att webbplatsen ska vara förberedd. Kriswebben är enkel och innehåller ingen direkt funktion. Detta för att kunna vara riktigt snabb och lättviktad. Vid en eventuell DDOS-attack kommer primärdomänen att pekas om till kriswebben och attacken skulle då kunna landa på kriswebben istället. Hela uppsättningen är gjord för att klara hög last. Redaktören kan själv aktivera kriswebbens framsida.

Data, personuppgifter och tillgänglighet

Kriswebben driftas inom EU av en europeisk leverantör. Driften kommer alltid att vara skild från din huvuddomäns ordinarie drift. Drift och uppdateringar av sekundärwebben samt eventuella tillägg sköts inom ramen för tjänsten. Inga uppgifter om användarna samlas in och lösningen använder inte cookies.

Kriswebben är självklart även tillgänglighetsanpassad enligt WCAG 2.2 AA.

Demo av kriswebb: kriswebb.nobox.se

Pris för kriswebb

Kriswebben är en standardiserad produkt med priset 1995 kr ex moms per månad. I priset ingår:

  • Standardiserad uppsättning av kriswebb med färdiga moduler/block
  • Vissa möjligheter till anpassning av färg, typsnitt och logotyp
  • Drift inom EU
  • Underhåll och uppdateringar av systemet
  • Upptidsmonitorering
  • Tillgång till teknisk support
  • Teknisk uppsättning av DNS

Är kriswebb något för dig?

En kriswebb är till för alla som på något sätt blir påverkad om den ordinarie webbplatsen ligger nere. Om du är osäker eller vill veta med om vad tjänsten innebär i praktiken är du välkommen att höra av dig. Vi svarar gärna på dina frågor och guidar dig till rätt beslut.

Kriswebb

Kontakta oss för mer information om kriswebb

Prata med mig om kriswebb

Jag tar gärna ett möte och pratar vidare om hur ni skulle kunna använda er av en kriswebb.

Bild på Christian

*” anger obligatoriska fält

Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Läs mer om våra andra tjänster

Webbutveckling

Webbutveckling är själva kärnan i vår verksamhet – här är vi i vårt esse! Vi jobbar i WordPress, som är världens mest använda system för webbpublicering och, enligt oss, det mest dynamiska, flexibla och mångsidiga.

läs mer om Webbutveckling

Trygghet

Att ha en bra och säker webbplats är naturligtvis A och O. Men det är bara början. För att säkerställa att webbplatsen presterar och utvecklas optimalt efter lansering och över tid, erbjuder vi även tjänster för drift, support och förebyggande underhåll.

läs mer om Trygghet

Digital idéutveckling

Vårt namn säger det mesta om oss. nobox. Ingen låda att tänka utanför, för vi vill inte kännas vid lådan! Något av det bästa vi vet, är att ta del av våra kunders galna idéer.

läs mer om Digital idéutveckling

Läs även om: Tillväxtavtal

Vill du veta hur vi kan hjälpa just dig och ditt företag?

Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakt

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.