Hoppa till innehåll

Vi integrerar med OpenAI och ChatGPT

som webbyrå skapar vi lösningar med ai och chatgpt

Ingen har väl missat hypen med AI och ChatGPT? De flesta av oss har testat att interagera med ChatGPT på skoj, en del använder det redan i sitt dagliga arbete. Vi har börjat skapa applikationer som använder tekniken bakom ChatGPT för att stärka upp webb med avancerad AI-teknik.

Vad är OpenAI och ChatGPT?

OpenAI är ett företag som bland andra ägs av Microsoft. OpenAI har utvecklat en språkmodell som heter ChatGPT. Modellen är tränad på en stor mängd data vilket gör att du kan interagera med den på ett naturligt sätt.

Hur kommer AI att förändra vårt sätt att arbeta?

På alla sätt du kan tänka dig. Det är svårt att förstå vidden av vad vi kommer kunna göra med hjälp av AI. Redan idag kan vi använda ChatGPT till några uppenbara saker som underlättar vårt arbete:

 • Skriva artiklar för webb
 • Översätta texter
 • Sammanfatta stora textmängder
 • Ta fram fakta och bearbeta den till ett format du vill
 • Allt annat…

ChatGPT ger oss följande svar på samma fråga:

 • Automatisering: AI kan ta över uppgifter som är rutinmässiga, tidskrävande eller farliga, vilket frigör människor för att göra mer komplicerade, kreativa och meningsfulla uppgifter. Detta kan inkludera allt från datainmatning till avancerad analys till farligt fysiskt arbete.
 • Förbättrad beslutsfattning: AI kan analysera stora mängder data mycket snabbare än människor och kan hjälpa till att identifiera mönster och trender som kan vara svåra att se annars. Detta kan leda till bättre, mer informerade beslut.
 • Anpassad utbildning: AI kan skräddarsy utbildning baserat på en individs specifika behov och framsteg, vilket kan göra lärandet mer effektivt och engagerande.
 • Effektiv kommunikation: AI-verktyg kan hjälpa till att översätta mellan olika språk, transkribera tal till text, och andra uppgifter som kan förbättra kommunikationen, särskilt på globala eller multinationella arbetsplatser.
 • Förbättrad produktivitet: Genom att automatisera rutinuppgifter, hjälpa till med att prioritera arbete och tillhandahålla snabb information och analys, kan AI förbättra produktiviteten på arbetsplatsen.
 • Skapande av nya jobb: Medan vissa jobb kan bli automatiserade, kommer nya jobb sannolikt att skapas för att bygga, hantera och underhålla AI-system. Dessutom kan AI möjliggöra nya affärsmodeller och industrier som vi ännu inte har tänkt på.

(notera att ChatGPT skriver både fylligare och bättre än vad jag orkar 🙂 )

Hur kan man använda AI i ett webbprojekt?

Allt du kan göra med ChatGPT kan vi göra i samklang med en webbplats. Exempel på användningsområden skulle kunna vara:

 • Kundservice: ChatGPT kan hjälpa till att besvara kunders frågor och lösa problem dygnet runt, vilket kan minska tiden kundservicepersonal spenderar på vanliga frågor.
 • Försäljningsstöd: AI:n kan hjälpa till att guida potentiella kunder genom försäljningsprocessen genom att svara på frågor om produkter och tjänster.
 • Produktrekommendationer: Baserat på användarens preferenser och beteenden kan ChatGPT ge anpassade produkt- eller tjänstrekommendationer.
 • Interaktivt innehåll: Använd AI:n för att skapa interaktiva berättelser eller spel för att engagera besökare på din webbplats.
 • Marknadsundersökningar: Använd AI:n för att ställa frågor till webbplatsbesökare för att samla in data och insikter för marknadsundersökningar.
 • Utvecklarstöd: ChatGPT kan hjälpa utvecklare genom att besvara tekniska frågor, förklara kod och föreslå lösningar på problem.
 • Lärande och utbildning: Använd ChatGPT som en virtuell lärare eller handledare för att ge användarna hjälp med utbildningsmaterial.
 • Personlig assistent: Skapa en personlig assistent som kan hjälpa användare att schemalägga möten, påminna om viktiga datum, och utföra andra administrativa uppgifter.
 • Innehållsskapande: Använd AI:n för att generera bloggposter, nyhetsartiklar eller annat innehåll baserat på specifika ämnen eller nyckelord.
 • Översättning och språkstöd: Använd ChatGPT för att hjälpa till med att översätta text mellan olika språk, eller att ge stöd till icke-engelska talande användare.

(Hela listan ovan kommer direkt från ChatGPT utifrån min fråga: ”Ge mig 10 användningsområden som man kan använda chatgpt för en webbplats”)

Vad har nobox för AI-projekt på gång?

Korta svaret på frågan är att det faktiskt är lite hemligt just nu. Vi har tre projekt igång med olika applikationer som använder AI som stöd. Så fort något är lanserat kommer vi att berätta utförligt om det i vårt portfolio.

Intresserad av att använda AI till webb?

Söker du en webbyrå/digitalbyrå som kan integrera med AI och ChatGPT, då har du kommit rätt. Vi är ständigt på väg framåt i AI-resan och kommer kunna bidra med insikter likaväl som idéutveckling. Hör av dig så pratar vi ihop oss!

PS. Bilden till den här artiklen är skapad av ett AI för bildgenerering: Stable diffusion

Vill du prata om ett AI-projekt?

Vår VD Christian är den som driver AI-resan inom nobox. Med sedvanlig nyfikenhet attackerar vi hur AI kan hjälpa våra kunder att lyckas med sin webb!

Bild på Christian

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.