Hoppa till innehåll

* Beskrivning och motivering av finalisten tillhandahålls av den person som nominerat finalisten. Nobox tar inget ansvar för innehållet i texten.

FAA – Anonyma matmissbrukare

Anonyma matmissbrukare, eller FAA som är en förkortning av engelska Food Addicts Anonymous, är en 12-stegsgemenskap av människor som är villiga att tillfriskna från sjukdomen matmissbruk / sockerberoende. Genom att dela vår erfarenhet, styrka och hopp med andra tillåter oss att tillfriskna från denna sjukdom, EN DAG I TAGET.

Motivering

Allt arbete som görs i FAA utförs frivilligt av programmets medlemmar, helt ideellt. Det är ingen som får betalt för det jobb som läggs ner på att få alla möten runt om i Sverige eller digitalt att fungera. Alla så kallade serviceposter roterar regelbundet mellan medlemmarna så att inte samma personer ska sitta på rösträtt eller ha inflytande under för lång tid.

Att vara ansvarig för hemsidan för FAA är en servicepost som roterar med som mest 2 års mellanrum. Därmed är hemsidan skapad av medlemmar där kunskapen om webbdesign och liknade är varierande. Vår hemsida, i jämförelse med andra 12-stegsprograms hemsida, är omodern, svårnavigerad och krånglig.

Det har varit många som har varit involverad i skapandet av hemsidan då serviceposten roterat och det skulle definitivt behövas en uppdatering och modernisering av hemsidan. Dock har ingen medlem i programmet den kunskapen att utföra det jobbet. Hemsidan är vår främsta källa för nykomlingar att söka sig till gemenskapen och den skulle verkligen kunna hjälpa vår gemenskap att växa och få fler att tillfriskna från den här fruktansvärda sjukdomen som är så stark.

FAA är som sagt en ideell verksamhet och är helt självförsörjande från medlemmars egna frivilliga bidrag. Bidragen går till lokalhyror, zoom-konton, inköp av litteratur, polletter med mera. Det är ingen som får betalt och det finns ingen som bestämmer utan alla beslut röstas om i grupperna. Att köpa in extern hjälp med hemsidan kan vara något som FAA inte har råd med beroende på hur mycket det kostar och hur mycket ekonomiska resurser vi kan använda oss av.

Hur skulle en ny webb hjälpa FAA?

En ny hemsida skulle innebära ett bättre intryck för FAA som helhet för den som besöker hemsidan. Just nu är hemsidan omodern, krånglig och tråkig. För en nykomling som kämpar med matmissbruk och sockerberoende kan hemsidan vara avgörande till om den personen söker sig till sitt första möte eller efter mer information på hemsidan eller inte.

En ny hemsida skulle även vara användbar för befintliga medlemmar i programmet att med enkelhet kunna navigera sig runt på hemsidan och veta exakt vart det är den personen letar efter finns att hitta. Såsom hemsidan ser ut idag är det för många flikar, tråkig layout och inget som inspirerar en att stanna kvar på hemsidan och vi skulle verkligen behöva den hjälpen att förändra vår hemsida från professionella som kan.

Nuvarande webb för FAA - Anonyma matmissbrukare
Nuvarande webbsida: https://www.faa.se

Finalister i julklappswebben 2022

FAA – Anonyma matmissbrukare

Anonyma matmissbrukare, eller FAA som är en förkortning av engelska Food Addicts Anonymous, är en 12-stegsgemenskap av människor som är villiga att tillfriskna från sjukdomen matmissbruk / sockerberoende.

Läs mer om FAA – Anonyma matmissbrukare…

Intacts Vänner

Föreningen Intacts Vänner bildades 1998 och är en ideell förening vars ändamål är att bistå INTACT (Integrated Action Trust) i Indien. Biståndet består av insamlade medel och personliga insatser. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden.

Läs mer om Intacts Vänner…

Artiklar av oss på nobox

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.