Hoppa till innehåll

Mobilanpassad hemsida – 6 tips för en mobilanpassad sajt

Att ha en mobilanpassad hemsida är idag en självklarhet då allt fler besökare surfar från mobila enheter. För att erbjuda en bra användarupplevelse och öka chansen till konverteringar är det viktigt att hemsidan är optimerad för mobila enheter. Här är sex tips för att skapa en mobilanpassad sajt.

1. Använd responsiv design

Responsiv design innebär att hemsidan anpassar sig efter enhetens skärmstorlek. Detta ger en bättre användarupplevelse och gör det enklare för besökarna att navigera på hemsidan.

2. Använd större typsnitt

Att använda större typsnitt gör det enklare för besökarna att läsa och navigera på hemsidan från en mobil enhet.

3. Undvik för många bilder och grafik

För många bilder och grafik kan göra hemsidan långsam att ladda och svår att navigera på från en mobil enhet. Undvik därför för många bilder och grafik för att öka användarupplevelsen.

4. Använd mobilanpassade formulär

Att använda mobilanpassade formulär gör det enklare för besökarna att fylla i formulär och genomföra önskade åtgärder från en mobil enhet.

5. Använd större knappar

Att använda större knappar gör det enklare för besökarna att navigera och utföra önskade åtgärder på hemsidan från en mobil enhet.

6. Testa och optimerar

Det är viktigt att kontinuerligt testa och optimera hemsidan för att säkerställa en optimal användarupplevelse från mobila enheter. Analysera användardata för att få insikt om hur besökarna interagerar med hemsidan från mobila enheter och optimera baserat på denna data.

Vi på nobox hjälper er gärna att mobilanpassa er hemsida för en bättre användarupplevelse. Är vi med och bygger er webbplats från grunden ser vi självklart till att den mobilanpassad innan lansering

Vill du ha en mobilanpassad hemsida?

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa er.

Bild på Christian

Läs mer

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.