Hoppa till innehåll

Responsiv hemsida – 6 tips för en responsiv sajt

En responsiv hemsida är en hemsida som anpassar sig till olika skärmstorlekar, oavsett om besökaren använder en mobiltelefon, surfplatta eller dator. En responsiv hemsida är nödvändig idag då allt fler använder mobila enheter för att surfa på nätet. Här är sex tips för att skapa en responsiv hemsida:

1. Planera layouten för mobila enheter

Det är viktigt att planera layouten för mobila enheter redan från början. Du kan inte bara förminska ditt befintliga webbdesign och hoppas att det fungerar. Istället behöver du tänka på hur din webbplats kommer att se ut på en mobiltelefon eller surfplatta. En bra idé är att använda en responsiv design från början och tänka mobile first.

2. Använd fluid grids

Fluid grids är en viktig del av responsiv design. Istället för att använda fasta bredder på dina kolumner och bilder kan du använda fluid grids som anpassar sig efter skärmstorleken. Detta gör att din webbplats ser bra ut på alla enheter.

3. Använd flexibla bilder

Flexibla bilder är en annan viktig del av responsiv design. Du vill inte att dina bilder ska förstöra layouten på en mobiltelefon eller surfplatta. Genom att använda flexibla bilder som anpassar sig efter skärmstorleken ser din webbplats alltid bra ut.

4. Använd media queries

Media queries är en teknik som gör det möjligt att anpassa en webbplats till olika skärmstorlekar. Du kan använda media queries för att ändra layouten, färger och typsnitt på din webbplats för att den ska fungera perfekt på alla enheter.

5. Testa på olika enheter

Innan du publicerar din responsiva webbplats är det viktigt att du testar den på olika enheter. Det är lätt att missa vissa problem på en enhet, men som syns tydligt på en annan. Genom att testa din webbplats på olika enheter kan du säkerställa att den fungerar korrekt på alla enheter.

6. Anlita en professionell

Att skapa en responsiv hemsida kan vara en utmaning, men det är en viktig investering för ditt företag. Om du inte har erfarenhet av responsiv design kan det vara en bra idé att anlita en professionell webbyrå. Vi på nobox har lång erfarenhet av att skapa responsiva hemsidor och hjälper gärna till med att mobilanpassa din befintliga webbplats eller skapa en helt ny responsiv hemsida. Vi är specialister på WordPress och erbjuder skräddarsydda hemsidor till små som stora företag.

Vill du veta mer?

Christian Paulson, VD & teknisk strateg

Bild på Christian

Läs mer

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.