Hoppa till innehåll

Om vår resa till Göteborg

Att vi till vardags arbetar på distans betyder inte att vi inte tycker om att träffas. Ungefär ett par gånger om året gör vi så gott vi kan för att samla hela gruppen för roligheter. Den här gången for vi alla till Göteborg. Om du är ansvarig reseledare på ett företag eller bara behöver lite tips för roliga aktiviteter i Göteborg, läs vidare!

Varför vi valde Göteborg

Från Norrbotten och Skåne, Roslagen och Värmland samt flera platser däremellan träffades vi vid lunchtid. Vi tänkte från en början fara till Stockholm, men kollektivt var det mycket lättare att få ihop en resa till västra Sverige. Vi for med tåg, flyg och minibuss utan att någon behövde resa ett dygn i förväg. Fördelen med Göteborg var även att vi med lätthet kunde promenera överallt vi skulle.

Lunchen och den första aktiviteten

Vid lunch träffades vi alla vid Trädgårdsföreningen där vi åt lunch på Rosenkaféet. Efter resa och lunch behövde vi göra något fysiskt. Vi delade gruppen i två och låstes in i varsitt Escape Room på magiska Paladia. Det är så himla fascinerande att vi som grupp kompletterar varandra så bra. Båda grupperna klarade sina rum, men det hade inte varit möjligt om vi inte haft varandra till hjälp. Vi ser saker från olika vinklar, läser av mönster på annorlunda sätt och kompletterar varandra rakt igenom. Fördelen att bli inlåst med webbutvecklare är att det aldrig heller blir någon pulshöjning eller stress, det finns inga lugnare problemlösare än utvecklare.

Mellanmålsöl och Paddanbåtarna

När vi lyckats klura oss tillbaka till dagsljuset var det dags för lite frisk luft och kultur. Via en öl eller två på Café Grindstugan promenerade vi till Kungsportsavenyn för en tur med Paddanbåtarna. Vi var såklart lite oroliga för kombinationen öppen båt och Göteborg i september, men vi fick en timme i strålande sol samtidigt som en snabblektion av stadens historia. Ingen av oss bor i Göteborg så det var uppskattat av alla.

Vårt boende

Väl åter i hamn var det dags för incheckning. Den här gången bodde vi på Scandic Opalen. Vi delade upp oss i våra rum för lite pausmusik, dusch och smink, tupplur och sånt där innan det blev ett par tre öl i hotellbaren innan middagen.

Att äta franskt

Middagen intogs på franska bistron Ma Cuisine. Att äta franskt hör inte vardagen till för någon av oss och även om det fanns ett par skeptiker i gruppen var alla supernöjda med allt som serverades. Servicen var jättebra och maten ännu bättre.

Dagen efter kvällen före

Efter en heldag tillsammans återvände vi till hotellet, landade i våra sängar strax innan midnatt, åt frukost tillsammans och for sen hemåt igen. Alla kom hem i ett stycke och vi har fyllt på energin inför nästa gemensamma resa.

Vill du följa med på nästa resa?

Hör av dig till mig för att höra mer om hur det är att jobba på nobox

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.