Hoppa till innehåll

Simpliread

För oss är det viktigt att webben är tillgänglig för alla. Vi är därför väldigt positiva till de direktiv som kommer för att underlätta för personer som exempelvis har svårt att läsa eller på annat sätt ta till sig information på webben. Vi kände dock att det finns mer att göra. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, och det är med kod vi kan hjälpa till. Därför tillsammans med vår partner kommunikationsbyrån Confetti tagit fram innovationen Simpliread.

Simpliread är en stödfunktion som används för att förenkla text på en webbplats. Genom enkla val kan du som besökare göra texter sammanfattade eller lättlästa på ett valfritt språk. Det innebär att en webbplats blir tillgänglig för grupper med särskilda behov där individuell anpassning tidigare varit omöjlig.

Det vanliga är att en webbplats är helt översatt till flera språk, men med Simpliread är det möjligt att få texten sammanfattad eller lättläst på sitt föredragna språk. Det gör att informationen på din webbplats blir tillgänglig även för den som har lässvårigheter och talar ett minoritetsspråk. Genom att möta individer på rätt nivå når ditt budskap ut till fler.

Innovationen testas nu skarpt av Kristinehamns Energi vars information behöver nå fram till en bred målgrupp. Användningen är enkel, det är bara att klicka på en liten ruta för att anpassa innehåll, välja språk och använda.

Tekniken bakom Simpliread är ChatGPT, utvecklad av OpenAI. Den är CMS-oberoende och även fast den med fördel används till WordPress går det bra att implementera den på webbplatser byggda med andra CMS också.

Önskar du att nå ut till fler?

Kontakta oss så berättar vi mer om implementering och prisbild. Trots en stor innovation som skapar ett mervärde är prisbilden låg i sammanhanget. Hör av dig så berättar vi mer.

Bild på Christian

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.