Hoppa till innehåll

Underhåll av din WordPress-sida – så här gör du

Att ha en väl fungerande och uppdaterad WordPress-sida är viktigt för att behålla dess prestanda och säkerhet. Genom regelbunden underhåll kan du minska risken för att sidan drabbas av säkerhetshål, prestandaproblem och andra tekniska problem. Här är några steg som du kan följa för att underhålla din WordPress-sida:

1. Uppdatera WordPress och dess tillägg regelbundet

För att hålla din WordPress-sida säker och uppdaterad, se till att du regelbundet uppdaterar WordPress-kärnan och dess tillägg. Detta innefattar också temat som du använder. Genom att hålla allt uppdaterat, minskar du risken för att drabbas av säkerhetshål eller att din sida blir långsam.

2. Säkerhetskopiera din WordPress-sida

Att säkerhetskopiera din WordPress-sida är en viktig del av underhållet. Det ger dig möjlighet att återställa din sida om något oväntat händer, till exempel om sidan hackas eller om någon oavsiktligt tar bort innehåll. Se till att du har en aktuell och fungerande backup av din sida och att du vet hur du återställer den vid behov.

3. Rensa upp och optimera din WordPress-databas

Din WordPress-databas kan bli stor och rörig med tiden, vilket kan påverka sidans prestanda negativt. Genom att regelbundet rensa upp och optimera din databas kan du förbättra sidans prestanda och öka hastigheten. Använd en plugin som exempelvis WP-Optimize eller WP-Sweep för att rensa upp och optimera din databas.

4. Övervaka din WordPress-sida

Genom att övervaka din WordPress-sida kan du upptäcka problem och ta itu med dem innan de blir allvarliga. Använd en övervakningstjänst som exempelvis UptimeRobot eller Jetpack för att få notifieringar om eventuella problem med din sida.

Vi på nobox erbjuder ett serviceavtal för att underhålla och uppdatera din WordPress-sida åt dig. Genom att låta oss ta hand om underhållet kan du fokusera på din verksamhet och låta oss se till att din sida fungerar som den ska.

Vill du veta mer om vårt serviceavtal?

Eelena Blomkvist, Byråchef & partneransvarig

Läs mer

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.