Hoppa till innehåll

WordPress eller Episerver – Vad ska jag välja?

Att välja rätt CMS (Content Management System) för din företagswebbplats är en viktig del av att säkerställa en effektiv online-närvaro. I den här artikeln jämför vi WordPress och Episerver och hjälper dig att bestämma vilket system som är bäst för ditt företags behov.

Vad är skillnaden på WordPress och Episerver?

WordPress är ett öppen källkods-CMS som är känt för sin enkelhet, flexibilitet och stora utbud av plugins och teman. Det är det mest använda CMS i världen och passar både små och stora företag. Episerver, å andra sidan, är en mer exklusiv plattform som är inriktad på större företag och organisationer. Det erbjuder en rad avancerade funktioner och anpassningsmöjligheter men kan vara mer komplicerat och dyrare än WordPress.

Fördelar med WordPress

 • Enkel att använda och lära sig
 • Flexibel och anpassningsbar
 • Stort utbud av plugins och teman
 • Öppen källkod och en aktiv community
 • Lägre kostnad än Episerver

Nackdelar med WordPress

 • Kan kräva fler plugins för avancerade funktioner
 • Vissa säkerhetsrisker om inte underhålls och uppdateras regelbundet. Läs mer om vårt serviceavtal här.

Fördelar med Episerver

 • Avancerade funktioner och anpassningsmöjligheter
 • Skalbar och lämplig för större företag
 • Hög säkerhetsnivå och prestanda

Nackdelar med Episerver

 • Högre kostnad än WordPress
 • Kan vara mer komplicerat att använda och underhålla
 • Begränsat utbud av plugins och teman

Vad ska jag välja, WordPress eller Episerver?

Om du är ute efter en enkel, flexibel och kostnadseffektiv lösning för din företagswebbplats, rekommenderar vi WordPress. Det är särskilt lämpligt för små och medelstora företag som inte behöver de mest avancerade funktionerna som Episerver erbjuder. WordPress har en enorm community, vilket innebär att du enkelt kan hitta resurser och hjälp vid behov.

Vad kostar WordPress?

WordPress själv är gratis att använda eftersom det är en öppen källkodsplattform. Du behöver dock betala för webbhotell och eventuellt för premium-plugins och teman. Kostnaden för webbhotell varierar beroende på leverantör, men det finns många prisvärda alternativ. Kostnaden för premium-plugins och teman varierar också, men det finns ofta gratis alternativ som kan passa dina behov.

Vad kostar Episerver?

Episerver har en betydligt högre kostnad jämfört med WordPress. Priset varierar beroende på vilken licensplan du väljer och vilka funktioner du behöver. Det finns ingen fast kostnad för Episerver eftersom varje företag får en individuell offert baserat på sina behov. Förutom licenskostnaden behöver du också betala för webbhotell och eventuellt för utveckling av anpassade funktioner.

Sammanfattningsvis är WordPress det bästa valet för små och medelstora företag som söker en användarvänlig, kostnadseffektiv och flexibel CMS. Om du behöver en mer avancerad lösning för större företag och organisationer kan Episerver vara värt att överväga, men det kommer med en högre kostnad och kan vara mer komplicerat att använda.

nobox är en webbyrå som specialiserar sig på WordPress och erbjuder skräddarsydda hemsidor för små och stora företag. Om du behöver hjälp med att välja rätt CMS eller utveckla din webbplats, kontakta oss gärna för att diskutera dina behov och hur vi kan hjälpa dig att uppnå dina mål.

Kontakta mig!

Christian Paulson, VD & teknisk strateg

Bild på Christian

Läs mer

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.