Hoppa till innehåll

WordPress eller Drupal – Vad ska du välja för ditt företag?

I den här artikeln kommer vi att jämföra WordPress och Drupal, två populära innehållshanteringssystem (CMS) som används för att bygga och underhålla webbplatser. Vi kommer att undersöka för- och nackdelarna med båda systemen och ge dig vägledning för att avgöra vilket som är bäst för ditt företag. nobox är en webbyrå som specialiserar sig på WordPress och erbjuder skräddarsydda hemsidor till små och stora företag.

Vad är skillnaden på WordPress och Drupal?

WordPress och Drupal är båda innehållshanteringssystem som hjälper dig att skapa och underhålla webbplatser. WordPress är känt för sin användarvänlighet och stora samling av teman och tillägg, medan Drupal är känd för sin säkerhet och skalbarhet. Båda plattformarna har sina egna för- och nackdelar som vi kommer att utforska nedan.

Fördelar med WordPress

 • Användarvänlighet: WordPress är känt för att vara enkelt att använda och lära sig, vilket gör det till ett utmärkt val för företag som vill ha en snabb och smidig webbplatslansering.
 • Stort utbud av teman och tillägg: Det finns tusentals teman och tillägg tillgängliga för WordPress, vilket ger dig möjlighet att anpassa din webbplats efter dina behov och önskemål.
 • Aktivt community och support: WordPress har en stor och aktiv användarbas som erbjuder support och vägledning genom forum, bloggar och sociala medier.
 • Sökmotoroptimering (SEO) vänligt: WordPress är utformat för att vara sökmotorvänligt, vilket gör det enklare att ranka högt på Google och andra sökmotorer.

Nackdelar med WordPress

 • Möjliga säkerhetsproblem: På grund av dess popularitet kan WordPress bli måltavla för hackare. Det är dock viktigt att hålla ditt WordPress-system uppdaterat och följa bästa praxis för säkerhet för att minimera riskerna. Läs mer om våra serviceavtal här.
 • Begränsningar vid skräddarsydd funktionalitet: Även om det finns många tillägg tillgängliga, kan vissa företag ha behov av mer avancerad funktionalitet som kan kräva skräddarsydd utveckling. Läs mer om våra skräddarsydda lösningar i WordPress här.

Fördelar med Drupal

 • Robust säkerhet: Drupal är känt för att vara mycket säkert, vilket gör det till ett bra val för företag som hanterar känslig information.
 • Flexibilitet och skalbarhet: Drupal är mycket anpassningsbart och kan skalas upp för att stödja stora och komplexa webbplatser.
 • Bra för stora och komplexa webbplatser: Drupal har kraftfulla verktyg för att hantera innehåll och sidstrukturer, vilket gör det lämpligt för större och mer avancerade webbprojekt.

Nackdelar med Drupal

 • Högre inlärningströskel: Drupal kan vara svårare att lära sig och använda än WordPress, vilket kan innebära en längre utvecklingstid och högre kostnader för utbildning och support.
 • Färre teman och tillägg: Även om det finns många moduler tillgängliga för Drupal, är utbudet inte lika stort som för WordPress, vilket kan begränsa möjligheterna för anpassning.
 • Mindre användarvänligt: Drupal anses generellt vara mindre användarvänligt än WordPress, vilket kan innebära en större inlärningskurva för administratörer och redaktörer.

Vad ska jag välja, WordPress eller Drupal?

 • WordPress: För mindre till medelstora företag som vill ha en användarvänlig plattform med stor flexibilitet och anpassningsmöjligheter.
 • Drupal: För större företag som behöver en mer robust och säker plattform för komplexa webbplatser och har resurser för att hantera en högre inlärningströskel.

Vad kostar WordPress?

 • Grundläggande kostnader: WordPress är gratis att använda, men du kan behöva betala för webbhotell, domännamn och eventuella premiumteman eller tillägg du vill använda. Läs om vår hosting här.
 • Premiumteman och tillägg: Priset för premiumteman och tillägg varierar beroende på leverantör och funktionalitet.
 • Ongoing underhåll och support: Det kan finnas kostnader för löpande underhåll, säkerhetsuppdateringar och support beroende på dina behov och avtal med utvecklare eller webbyråer.

Vad kostar Drupal?

 • Grundläggande kostnader: Precis som WordPress är Drupal gratis att använda, men du kan behöva betala för webbhotell, domännamn och eventuella specialanpassade moduler du vill använda.
 • Skräddarsydd utveckling: Om du behöver skräddarsydd funktionalitet eller design kan det medföra extra kostnader för utveckling och programmering.
 • Ongoing underhåll och support: Liksom för WordPress kan det finnas kostnader för löpande underhåll, säkerhetsuppdateringar och support beroende på dina behov och avtal med utvecklare eller webbyråer.

Avslutning:

Valet mellan WordPress och Drupal beror på ditt företags behov och mål. För många företag, speciellt små till medelstora, är WordPress det bästa valet tack vare dess användarvänlighet, stora utbud av teman och tillägg samt aktivt community och support. nobox är en webbyrå som kan hjälpa dig att skapa en skräddarsydd WordPress-webbplats som passar ditt företags behov. Om du har ett större företag med mer komplexa krav kan Drupal vara det bästa alternativet, men det kan kräva mer tid och resurser för att lära sig och anpassa sig till plattformen.

Läs mer om våra tjänster

Webbutveckling

Webbutveckling är själva kärnan i vår verksamhet – här är vi i vårt esse! Vi jobbar i WordPress, som är världens mest använda system för webbpublicering och, enligt oss, det mest dynamiska, flexibla och mångsidiga.

läs mer om Webbutveckling

Intranät och LMS

Allt oftare är webbplatsen del i en komplex digital värld där webbplatsen behöver prata med andra system, där vi ofta gör integration mellan WordPress och andra system.

läs mer om Intranät och LMS

E-handel med WooCommerce

Allt oftare är webbplatsen del i en komplex digital värld där webbplatsen behöver prata med andra system, där vi ofta gör integration mellan WordPress och andra system.

läs mer om E-handel med WooCommerce

Hosting

Hosting innebär att man hyr ut en del av en server till andra, som kan lägga upp sin hemsida där. Man kan säga att det är lite som ett ”hotell” för webbplatser – därav att det även kallas för just webbhotell. Vi erbjuder både hosting i form av webbhotell och VPS.

läs mer om Hosting

Läs mer

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.