Hoppa till innehåll

WordPress eller Sitevision – Vad ska jag välja?

Att välja rätt CMS (Content Management System) för din företagswebbplats är viktigt för att säkerställa att du kan hantera och uppdatera innehållet på ett enkelt och effektivt sätt. I den här artikeln jämför vi två populära CMS: WordPress och Sitevision, för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Vad är skillnaden på WordPress och Sitevision?

WordPress är ett öppen källkods-CMS, vilket innebär att det är gratis att använda och att utvecklare från hela världen kan bidra med nya funktioner och förbättringar. Det är känt för sin användarvänlighet och flexibilitet, med tusentals plugins och teman att välja mellan för att anpassa din webbplats efter dina behov. WordPress används av miljontals webbplatser över hela världen och har en stor användarbas och community.

Sitevision, å andra sidan, är ett svenskt CMS som fokuserar på att erbjuda en mer skräddarsydd lösning för företag och organisationer. Sitevision har en mer begränsad användarbas och community jämfört med WordPress, men erbjuder också funktioner som är anpassade för den svenska marknaden.

Fördelar med WordPress

 • Öppen källkod och gratis att använda
 • Användarvänligt och lätt att lära sig
 • Stor samling av plugins och teman
 • Stor community och mycket resurser tillgängliga
 • Flexibel och skalbar, lämplig för både små och stora företag

Nackdelar med WordPress

 • Kan kräva tekniska kunskaper för att anpassa och hantera
 • Säkerhetsrisker om man inte håller koll på uppdateringar. Läs om vårt serviceavtal här.

Fördelar med Sitevision

 • Skräddarsydd för den svenska marknaden
 • Lokal support och utbildning
 • Integrerad sökmotoroptimering

Nackdelar med Sitevision

 • Högre kostnad jämfört med WordPress
 • Begränsad användarbas och community
 • Mindre flexibel än WordPress

Vad kostar WordPress?

WordPress i sig är gratis att använda, men det finns kostnader förknippade med att driva en webbplats, såsom webbhotell, domännamn och eventuellt betalda plugins och teman. Dessa kostnader varierar beroende på dina specifika behov och val av leverantörer.

Vad kostar Sitevision?

Sitevision har en licensbaserad prismodell, vilket innebär att du betalar en årlig avgift för att använda CMS:et. Denna avgift varierar beroende på vilken version av Sitevision du väljer och hur många användare som behöver tillgång. Det finns även kostnader för webbhotell och domännamn, precis som för WordPress.

Vad ska jag välja, WordPress eller Sitevision?

Det finns ingen one-size-fits-all-lösning när det gäller att välja mellan WordPress och Sitevision. Valet beror på dina specifika behov och preferenser. Om du vill ha en flexibel och kostnadseffektiv lösning med en stor användarbas och community kan WordPress vara det bästa valet för dig.

Om du är osäker på vilket CMS som passar dig bäst, kan det vara en bra idé att kontakta en professionell webbyrå som kan ge dig råd och vägledning. nobox är en webbyrå som specialiserar sig på WordPress och erbjuder skräddarsydda hemsidor till små som stora företag. Våra experter kan hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för ditt företag och se till att du får en webbplats som uppfyller alla dina krav och förväntningar.

Vill du veta mer?

Christian Paulson, VD & teknisk strateg

Bild på Christian

Läs mer

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.