Hoppa till innehåll

WordPress och Elementor: En jämförelse med Gutenberg

När du bygger en hemsida för ditt företag kan det vara svårt att välja vilket verktyg som passar bäst för dina behov. I denna artikel kommer vi att jämföra det populära page builder-pluginet Elementor med WordPress inbyggda block-editor, Gutenberg. Vi kommer att titta på fördelarna och nackdelarna med Elementor för att hjälpa dig fatta ett välgrundat beslut om vilket verktyg som passar bäst för ditt företag.

Vad är en pagebuilder?

En pagebuilder är ett verktyg som låter dig skapa och anpassa sidor på din hemsida med hjälp av en visuell editor. Detta innebär att du kan skapa unika och attraktiva sidor utan att behöva skriva någon kod. Page builders finns i form av plugins för WordPress och kan hjälpa dig att snabbt och enkelt skapa professionella och responsiva webbdesigner.

Vilka pagebuilders finns det?

Det finns flera populära page builders tillgängliga för WordPress. Några av de mest kända inkluderar:

 • Elementor
 • Beaver Builder
 • Divi
 • Visual Composer
 • SiteOrigin

Alla dessa page builders erbjuder en mängd olika funktioner och verktyg för att hjälpa dig att skapa en anpassad hemsida för ditt företag.

Vad är Elementor?

Elementor är en populär och kraftfull page builder-plugin för WordPress som erbjuder en visuell dra-och-släpp-editor för att skapa och anpassa sidor på din hemsida. Det har över fem miljoner aktiva installationer och har blivit en favorit bland många användare tack vare sin användarvänlighet och flexibilitet.

Fördelar med Elementor

Elementor har flera fördelar som gör det till ett attraktivt alternativ för att skapa en hemsida:

 • Användarvänlighet: Elementor är lätt att använda och erbjuder en intuitiv dra-och-släpp-editor som gör det enkelt att skapa och anpassa sidor.
 • Flexibilitet: Med Elementor kan du skapa en mängd olika sidor och layouter med hjälp av de många tillgängliga widgets och moduler.
 • Responsiv design: Elementor ger dig möjlighet att anpassa din hemsida för olika enheter och skärmstorlekar, vilket säkerställer att din hemsida ser bra ut på både datorer och mobila enheter.
 • Integrationer: Elementor har inbyggd kompatibilitet med många populära WordPress-plugins, vilket gör det enkelt att utöka funktionaliteten på din hemsida.

Nackdelar med Elementor

Trots dess fördelar finns det också några nackdelar med att använda Elementor jämfört med WordPress inbyggda block-editor, Gutenberg:

 • Bloat: Elementor kan lägga till en betydande mängd extra kod till din hemsida, vilket kan påverka sidans prestanda och laddningstider negativt.
 • Avhängighet av en tredjeparts-plugin: Om du använder Elementor för att bygga din hemsida blir du beroende av en tredjeparts-plugin, vilket innebär att du kan stöta på kompatibilitetsproblem eller buggar när WordPress eller Elementor uppdateras.
 • Inlärningskurva: Även om Elementor är användarvänligt kan det ta tid att lära sig alla dess funktioner och verktyg. Detta kan vara mer tidskrävande än att använda Gutenberg, som är mer lättillgängligt och intuitivt för nya användare.
 • Kostnad: Elementor är gratis i sin grundversion, men för att få tillgång till alla dess funktioner och verktyg krävs en betald prenumeration på Elementor Pro.

När det gäller att bygga en hemsida för ditt företag är det viktigt att väga för- och nackdelarna med de olika verktyg som finns tillgängliga. Elementor erbjuder en kraftfull och flexibel lösning, men det kan vara klokt att överväga alternativ som WordPress inbyggda block-editor, Gutenberg, för en mer lättillgänglig och kostnadseffektiv lösning.

Hos nobox är vi experter på att bygga skräddarsydda hemsidor för små och stora företag med hjälp av WordPress och utgår därför alltid från vårt egenbyggda tema. Om du funderar på att använda Elementor, Gutenberg eller något annat verktyg för att bygga din hemsida, tveka inte att kontakta oss för rådgivning och hjälp för att hitta den bästa lösningen för ditt företag.

Vill du veta mer om Gutenberg

Jag berättar gärna mer om hur du kan använda WordPress och Gutenberg.

Bild på Christian

Läs mer

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.