Hoppa till innehåll

Vår support tar aldrig ledigt

nobox har sedan start erbjudit teknisk support till våra kunder. Idag har vi ett par renodlade supportutvecklare med ansvar för att ta emot och lösa akuta ärenden för de kunder som behöver hjälp snabbt. Vi knackade dem på axeln och ställde några frågor:

Vad var det med supportrollen som lockade er att söka jobb på nobox?

– Att snabbt lösa fel och problem ger stor tillfredsställelse. Det är väldigt skönt att kunna bocka av saker på listan innan man går hem. Som en bonus får vi oftast väldigt nöjda och glada kunder. Problemlösning är väldigt roligt och kan man göra någon glad på kuppen är det bara bonus.

Vad har ni för egenskaper som gör er lämpade för rollen som supportutvecklare?

– Vi är väl lika delar nyfikna och lätt klåfingriga. Utöver det är vi båda bra lyssnare och har en förmåga att höra vad kunder menar, inte vad de säger. Det är inte alltid helt lätt att förstå kunder som inte ser webb på samma sätt som vi gör, men om man håller sig lugn samt är metodisk och problemlösande som person löser det sig ofta ganska bra.

Vilket är det vanligaste ärendet som ni får in?

– På första plats kommer nog webbplatser som ligger nere av olika anledningar. Ibland är det vårt fel, men allt som oftast är det någon tredjepartsfaktor som ställt till det för kunden. Vi har bra rutiner för att lösa kraschade webbplatser så snabbt som möjligt för att kunden inte ska ta skada. Ofta är våra kunders webbar affärskritiska och då gäller det att vara lite snabb. För våra servicekunder har vi monitorering och hinner därför börja felsöka innan kunden upptäckt felet.

Vad kan en kund som ringer in göra för att underlätta för er?

– Det är bra att ha så mycket information som möjlig klar redan från start. Ju tydligare kunden kan beskriva ärendet, och vad som hände innan problemet uppstod, desto bättre såklart. Ofta behöver vi tillgång till olika system för att kunna hjälpa dem. Om inloggningar och annan värdefull information redan är förberedd innan kunden ringer in hjälper det oss att lösa problemet så snabbt som möjligt.

Vår tekniska support är öppen för alla våra kunder helgfri vardag mellan 8 och 17. Nytt sedan årsskiftet är att vi erbjuder support dygnet runt till den som tecknat avtal för joursupport hos oss. Joursupport finns till för att garantera högsta möjliga trygghet för våra kunder vars webbplatser är kritiska på något sätt. Ärendet tas emot dygnet runt vilket innebär att det alltid finns någon som svarar när du behöver en hjälpande hand.

Behöver du hjälp?

Kontakta mig så hjälper jag dig vidare support@nobox.se

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.