Hoppa till innehåll

Vad kostar en hemsida

Vi får ofta frågan vad en webbplats kostar. Tyvärr är svaret lite av ”hur långt är ett snöre”-karaktär, men vi ska i den här artikeln försöka att reda ut svaret. Att ha en webbplats är lite som att köpa ett husdjur, flytta till ett hus eller skaffa en bil. Det kommer komma oförutsedda kostnader som är svåra att förutspå, men vi vill i alla fall försöka att hjälpa till lite på traven för att du ska kunna räkna på en relevant budget.  

När vi räknar på din nya webbplats finns det två vägar att gå, fastpris eller löptid. Löptid är precis så enkelt som det låter, du betalar för den tid vi har lagt inklusive allt. Det är dock en modell som inte passar alla och då finns alternativet fastpris. För att kunna uppskatta kostnaden av din nya webbplats kommer vi att ställa frågor, tänka ut potentiella fallgropar, gå igenom samtliga funktioner och en mängd andra variabler för att kunna ge ett ungefärligt estimat. Det är inte alltid som vi prickar helt rätt, så priset kan komma att korrigeras upp eller ner en smula, men vår erfarenhet har gjort oss trygga i våra uppskattningar.

Att bygga webb är en rolig och kreativ process. I takt med att vi bygger kommer vi att gemensamt hitta fler saker att göra eller fler funktioner att bygga. De idéer som du faller för kommer att tidsuppskattas som tillägg – en kostnad som du förmodligen inte hade med i din ursprungliga beräkning men som har ett gott syfte och är en god investering.

När din webbplats är klar ska den hostas någonstans. Det finns olika typer av hostingbolag och servrar. Vi på nobox tillhandahåller egen hosting vilket långsiktigt får ner kostnaderna – dels för att din hosting har tillgång till samma support som din vanliga webb, vilket minskar ledtiderna vid eventuell nedtid, och dels för att vi kan anpassa din hosting så att den passar din webbs ändamål. Att ha för dålig kapacitet på servern leder till en långsam webb, vilket riskerar att minska dina konverteringar. Kort sagt, det du investerar i en bra hosting kommer du vinna på fler affärer.

Din webbplats bör ha ett serviceavtal. Avtalet fungerar som en försäkring och innebär att vi månadsvis uppdaterar WordPress och plugins, tar backup av filer och databas, gör en visuell och funktionell check av din webbplats samt arbetar med skadlig kod om din webbplats blir hackad. En gång om året gör vi även en besiktning där vi identifierar fel, brister och förbättringsmöjligheter. Dessa förbättringar bör åtgärdas för att din webbplats ska må så bra som möjligt. Genom att inte uppdatera din webbplats, ta regelbunden backup och arbeta löpande med förbättringar kommer din webb att bli en säkerhetsfara för dig och andra. Detta är alltså något som du bör lägga några kronor på varje år, det blir garanterat billigare i längden att jobba med förebyggande underhåll än att laga när något gått sönder.

Nästan alla webbplatser som är utvecklade i WordPress använder en eller flera plugins, så kallade tillägg. De flesta är kostnadsfria men långt ifrån alla. Vi säkerställer att din webbplats har de plugins som krävs för att den ska fungera så bra som möjligt, och de plugins som har en licenskostnad kommer du att faktureras en gång per år.

När något går sönder eller om du behöver akut hjälp finns vår support tillgänglig. Vi debiterar den tid vi lägger och har ditt bästa för ögonen när vi prioriterar våra supportärenden. Vi gör det som står i vår makt för att du ska förlora så lite intäkt som möjligt medan din webbplats eventuellt ligger nere.

Skoja, det kommer inte bli så mycket mer än så här. Självklart tar vi betalt för projektledning, mötestid och research som har med din webbplats att göra men det är inget konstigt.

Sammanfattningsvis vill vi lägga till att du kan bygga webb på ett flertal olika sätt. Om vi bara jämför kronor och ören kanske vår metod inte blir den billigaste på ett första offertstadie, men när du räknar in att vi är duktiga och snabba, är ansvarstagande, arbetar med helheten på lång sikt och inte bara här och nu – då kommer du att hämta hem dina investeringar.

För att få en bra webbplats krävs det att du är en dedikerad beställare, har en adekvat budget och är delaktig i processen. Att investera resurser är det som är mest lönsamt i längden. Vi kommer aldrig att rekommendera det dyraste alternativet utan försöker alltid att hitta den bästa lösningen för den lägsta pengen, men vi kommer aldrig att föreslå dumsnåla alternativ. Allt vi rekommenderar tror vi på och vi tar heder i att dina investeringar ska lösa sig. En webbplats som bara kostar ska inget företag ha.

Har du frågor kring eventuella priser

eller sitter med en kommande webbudget och inte vet hur du ska räkna. Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.