Hoppa till innehåll

20 myter om WordPress

WordPress är ett av världens mest populära CMS, så det är inte konstigt att det finns många myter och missförstånd kring plattformen. Många har felaktiga uppfattningar om plattformens säkerhet, prestanda och dess begränsningar. Sanningen är att WordPress är en flexibel och kraftfull plattform som kan anpassas efter de flesta behoven. Hittills har vi på nobox till exempel lyckats lösa alla utmaningar våra kunder ställt oss inför med hjälp av WordPress. Så vad är egentligen sanningen bakom dessa myter? Låt oss gå igenom några av de mest vanliga! 

 1. WordPress är bara för bloggar: En vanlig myt om WordPress är att det bara är lämpligt för bloggar, och det kanske var så förr. Men idag är WordPress ett fullfjädrat CMS som är lämplig för alla typer av webbplatser. Här kan ni se vilka webbplatser vi byggt i WordPress.  
 1. WordPress är osäkert: Många tror att WordPress är osäkert på grund av dess popularitet, men faktum är att WordPress är säkert om det uppdateras regelbundet, används med säkra teman och plugins och implementerar andra säkerhetsåtgärder. Se hur vi jobbar med trygghet här.  
 1. WordPress är långsamt: WordPress har varit känt för att vara långsamt i det förflutna, men detta har förbättrats med tiden genom optimeringar och nya funktioner som minimerar laddningstiden. Idag spelar din hosting en större roll över webbplatsens hastighet. Läs om våra alternativ här.  
 1. WordPress är dyrt: En vanlig missuppfattning är att WordPress är dyrt, men WordPress är en gratis och öppen källkodsplattform. Kostnaderna är oftast för hosting, teman och plugins, men det finns många gratisalternativ tillgängliga. 
 1. WordPress kräver kodningskunskaper: Enligt vår mening, som inte gillar pagebuilders, stämmer detta till viss del. För att skapa upp en grund anpassad efter era utmaningar och behov rekommenderar vi att en byrå (förslagsvis nobox) utformar ett tema där du som redaktör enkelt kan administrera webbplatsen. Med hjälp av Gutenberg Blocks kan du med hjälp av drag-and-drop-funktioner lätt redigera befintliga sidor och sätta upp nya. 
 1. WordPress är bara för små webbplatser: WordPress kan användas för alla typer av webbplatser oavsett storlek. Det är en mycket skalbar plattform som kan hantera både små och stora webbplatser. Se till exempel hur vi byggde Segregationsbarometern här. 
 1. WordPress är begränsat till en specifik bransch: WordPress är en mångsidig plattform som kan användas för alla typer av webbplatser, inklusive e-handel, utbildning, hälsovård, media och mer. 
 1. WordPress är inte sökmotoroptimerat: WordPress har inbyggda funktioner för sökmotoroptimering och det finns också många SEO-plugins som kan hjälpa till att förbättra din webbplats ranking. 
 1. WordPress är svårt att använda: WordPress har ett mycket användarvänligt gränssnitt som gör det enkelt att använda, även för nybörjare. 
 1. WordPress är inte anpassningsbart: WordPress är mycket anpassningsbart och det finns en mängd olika teman och plugins tillgängliga, men framförallt kan du bygga vad du vill från grunden. Vi anpassar vårt tema efter era specifika behov och problemställningar. 
 1. WordPress är inte säkert eller snabbt nog för e-handel: WordPress kan användas för e-handel, men det är viktigt att implementera säkerhetsåtgärder och använda pålitliga e-handels-plugins för att se till att din webbplats är säker. WordPress kan också vara en snabb plattform för e-handel om du optimerar den korrekt genom att använda rätt hostingtjänster, cachning, minimering av filer och optimering av bilder. Här är ett exempel på webbshop som vi byggt.
 1. WordPress är inte kompatibelt med mobila enheter: Det är inte WordPress i sig som påverkar webbplatsen responsivitet utan hur temat är uppbyggt. Vi mobilanpassar alltid våra webbplatser innan lansering.  
 1. WordPress är för långsamt för högtrafikerade webbplatser: WordPress är en skalbar plattform och det finns många lösningar för att hantera högtrafikerade webbplatser. Det kan kräva optimering och anpassning, men det är möjligt att köra en högtrafikerad webbplats på WordPress. För detta rekommenderar vi en egen VPS. Här kan du läsa mer om dess fördelar.
 1. WordPress webbplatser ser alla likadana ut: Vi anpassar varje webbplats efter dig som kund och har aldrig byggt en webbplats som varit den andra lik!  
 1. WordPress är inte för högkvalitativt innehåll: WordPress är en CMS som kan hantera alla typer av innehåll, inklusive högkvalitativt innehåll som video och bilder. 
 1. WordPress är svårt att underhålla: WordPress är lätt att underhålla med enkla uppdateringsfunktioner för kärnan, teman och plugins. Vi erbjuder serviceavtal, där vi uppdaterar din webbplats varje månad. Läs mer om våra serviceavtal här.  
 1. WordPress är inte professionellt: Många professionella organisationer och företag, inklusive CNN, Sony Music och JO, använder WordPress för sina webbplatser. 
 1. WordPress är inte ett riktigt CMS: Det är det visst! WordPress är ett lämpligt CMS för att hantera allt innehåll på en webbplats, inklusive text, bilder och video. 
 1. WordPress är bara för amatörer: WordPress kan användas av både nybörjare och avancerade användare för att bygga och hantera webbplatser på alla nivåer, från enkla bloggar till avancerade webbplatser för stora företag. 
 1. WordPress är inte lämpligt för flerspråkiga webbplatser: WordPress har många plugins som gör det enkelt att bygga och hantera flerspråkiga webbplatser, inklusive WPML och Polylang. 

Vi på nobox har slagit hål på dessa myter sedan vi grundades 2010. Är du redo att gå över till ett CMS som hjälper ditt företag att skapa affärsnytta så är du välkommen att boka ett möte med oss!

Eelena Blomkvist, Byråchef & partneransvarig

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.