Hoppa till innehåll

Boverket lanserar nya Segregationsbarometern

#statistik

#Tillgänglighet

#visualisering

#Vue.js

#WordPress

Som vi tidgare har skrivit om tar Boverket över Segregationsbarometern från Delegationen mot segregation som lades ned vid årsskiftet. Vid årsskiftet lanserade vi den uppdaterade versionen av Segregationsbarometern.

Besök sidan:

Om Boverket

Boverket är en myndighet som arbetar för ett hållbart samhälle med bra boende i livskraftiga miljöer. Inom ramen för segregation handlar Boverkets fokus mest om boendesegregation.

Om Segregationsbarometern

Under 2020 fick Delmos uppdraget av regeringen att skapa ett system som skulle följa upp segregationens utveckling i Sverige. Uppdraget var att skapa ett webbaserat system som skulle ge användarna en samlad bild av Sveriges segregation, detta genom att mäta och följa segregationen och dess utveckling på olika geografiska nivåer.

Lösningen blev en webbaserad visualisering av statistik i form av kartor, tabeller och diagram som användes och vidareutvecklades under ett par år.

I och med budgeten 2022 beslutades att Delmos skulle läggas ned. Regeringen gav då i uppdrag till Boverket att ta över Segregationsbarometern.

Vårt arbete med Segregationsbarometern

Under hösten har vi rebrandat Segregationsbarometern för att passa Boverkets grafiska profil och vi har i samband med det putsat en hel del funktioner, sett över tillgängligheten och mycket annat så att Segragationsbarometern passar in i Boverkets driftmiljö etc. Vi hoppas på en fortsatt utveckling av ett fint system för viaulisering av statistik och hoppas det kommer till användning under lång tid framöver.

Karta i Segregationsbarometern
Linjediagram i Segregationsbarometern

Vill du veta mer?

Hör av dig om du vill veta mer om projektet eller om du har ett liknande projekt.

Bild på Christian

Andra projekt

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 08:00 - 17.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.