Hoppa till innehåll

Därför väljer vi bort pagebuilders

Att ha en webbplats är idag en viktig del av att vara synlig på nätet och nå ut till din målgrupp. Det ger dig möjlighet att visa upp dina produkter och tjänster på ett professionellt sätt, kommunicera med dina kunder och marknadsföra din verksamhet. Många väljer att använda pagebuilders som Elementor, Divi eller WPBakery för att snabbt och enkelt skapa en webbplats utan att behöva lära sig att koda. Men det finns fördelar att anlita en webbyrå som kan, om vi får vara lite ärliga, bygga webbsidor på riktigt. Med på riktigt menar vi att man bygger upp ett tema utifrån era behov och kan på så sätt ta med sig en rad fördelar. Låt oss lista några!

Unik design och funktionalitet

Även om pagebuilders kan ge dig möjlighet att skapa komplexa sidor, kan de begränsa dina designalternativ. Vissa har en begränsad uppsättning mallar och element, vilket kan göra det svårt att skapa en unik design för din webbplats. Det går inte heller att alltid komma runt detta även om man till viss del behärskar CSS. Att istället bygga en webbplats från grunden, i ett tema anpassat efter dina behov får du möjligheten att skapa en unik design utformat efter dina specifika krav och önskemål. Detta gör att din webbsida sticker ut från mängden och ger ditt varumärke en mer professionell och unik image.

Enklare att administrera

Med pagebuilders får du många olika valmöjligheter och designelement att välja mellan, vilket kan göra det svårt att underhålla webbplatsen och göra ändringar i framtiden. En annan utmaning med att använda pagebuilders är att ändringar ofta måste upprepas på varje enskild undersida. Detta kan vara tidskrävande och ineffektivt, speciellt om du har en stor webbplats med många undersidor. Med ett eget tema kan man ta med sig detta redan i utvecklingsfasen och se till att det administrativa är uppbyggt med funktioner och designelement som underlättar webbredaktörens framtida arbete.

Optimerad prestanda

Vårt tema bygger vi upp från grunden och i och med det har vi koll på varenda rad kod och kan optimera för bästa prestanda, vilket ger snabbare laddningstider och en bättre användarupplevelse. Varje rad kod fyller en funktion för just er webbplats. Pagebuilders behöver uppfylla allas behov, därför gör de oftast tvärtom. Alltså lägger till onödig kod och filer, vilket kan påverka webbsidans prestanda och göra den långsammare.

Lättare att underhålla

Ett tema anpassat efter dina behov är oftast lättare att underhålla eftersom det är byggt med standard WordPress-kodning. Detta gör det enklare att uppdatera och underhålla webbsidan över tid. Pagebuilders å andra sidan kan vara inkompatibla med vissa WordPress-teman eller plugins, och då finns det risk för att problem med funktionalitet eller design uppstår.

Bättre SEO

Med ett egetutvecklat tema är det också lättare att ha optimera din webbplats för att uppfylla sökmotorernas krav. Detta kan ge din webbplats en högre ranking på sökmotorresultatsidorna och därmed öka synligheten för ditt varumärke. Pagebuilders kan istället påverka SEO negativt då de ofta lägger till onödig kod som sökmotorer kan uppfatta som spam. Det är också förekommande att sidor med pagebuilders får fler H1:or på undersidor och att rubrikstrukturen inte följer standard, något som Google inte gillar.

Mindre sårbarhet

En webbplats uppbyggd anpassad efter dig som kund kan också vara mindre sårbar för säkerhetshot eftersom det inte innehåller onödig kod eller filer. Pagebuilders lägger som redan nämnt till ytterligare kod och filer på din webbplats, detta kan öka sårbarheten för din webbplats. Om en säkerhetsrisk upptäcks i pagebuilder-pluginet kan det sätta din webbplats i riskzonen.

Pagebuilders kan vara användbara verktyg för att skapa webbsidor snabbt och billigt, men nästintill alltid är det bättre att bygga en webbsida i ett tema anpassat efter just de behov ni som företag har. På så sätt har du tillgång till möjligheter istället begränsningar. Du kan bygga en webbplats där fantasin sätter gränser, med en unik design och funktionalitet, optimerad prestanda, enklare underhåll, bättre SEO och mindre sårbarhet för säkerhetshot.

Vill du veta mer om hur vi bygger webb eller är du kanske nyfiken på att höra hur vårt egenutvecklade tema kan ge dig en bättre webbplats, kontakta oss så berättar vi mer!

Redo för ny webbplats?

Eelena Blomkvist, Byråchef & partneransvarig

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.