Hoppa till innehåll

Så ökar du dina chanser att få jobb på nobox

Att söka jobb är en himla djungel och alla företag värderar olika saker. Ibland ansöker du direkt till ansvarig chef medan andra gånger ska du gå en omväg via rekryteringsbolag, personlighetstester, arbetsprov och förintervjuer innan du får chans att prata med rätt person. Rekrytering är inte alltid helt enkelt och är ett heltidsjobb i sig. Vi på nobox har inställningen att rekrytering ska vara relativt enkelt för båda parter. Varje år får vi in hundratals ansökningar, och vi har tyvärr inte möjlighet att träffa alla som söker. För att vara säkra på att rätt person för oss inte försvinner i mängden har vi satt ihop några tips och råd för att hjälpa dig att sticka ut.

Vi på nobox älskar webb och arbetar uteslutande med WordPress skrivet med PHP. Oavsett vilken tjänst du söker bör du lyfta upp din relation till webb och dina erfarenheter av att jobba med WordPress. Alla som kommer jobba hos oss i framtiden ska ha erfarenhet av webb, WordPress och PHP på något vis, vilket innebär att detta är något vi kommer leta efter i din ansökan. Även om du inte söker jobb som webbutvecklare behöver du ha en teoretisk förståelse kring vad vi arbetar med.

Det kan tyckas viktigt att ha lång och bred erfarenhet, men i stället för att rada upp allt från sommarjobbet i glasskiosken, UF-företag, utbytesterminen i Glasgow och den där kursen i företagsekonomi – fokusera på dina erfarenheter inom jobb och utbildning som du kan ha nytta av när du arbetar hos oss. Detsamma gäller kodspråk. Beskriv hellre djupare dina kunskaper inom de kodspråk som används i WordPressutveckling i stället för att rada upp alla kodspråk du testat genom karriären. Fokusera på det som är relevant – det andra är bara information som riskerar att dränka det som är viktigt i bruset.  

Vi vet att det finns många personer där ute som har en gedigen kunskap men som inte kan styrka den då utbildningen inte varit officiell. Vi är nyfikna på att höra mer om vilka kunskaper du lärt dig på fritiden, vad du är extra intresserad av och vilka nördiga projekt du satt ihop på fritiden. Det kan vara allt från att ha byggt en egen bil, lärt dig att programmera på egen hand, läst allt du kommit över om vikingar eller varit på 300 Iron Maiden-konserter. Alla som jobbar på nobox är nördar och vi vill läsa mer om dina nördiga sidor. Har du lagt 10 000 timmar på att spela Tetris eller läsa allt om människokroppen, berätta det!

Som vi skrev tidigare, att du arbetade i glasskiosk på högstadiet säger inte så mycket om vem du är idag. Beskriv i stället hellre vem du är, vad du tycker är roligt och viktigt, berätta lite om var du bor, hur din fritid ser ut, bättre och sämre egenskaper samt lite om din personlighet. När vi anställer någon slår personlighet lite högre än vad erfarenhet gör. Om vi ska arbeta ihop under flera år bör våra hjärtan slå ungefär i samma takt. Det handlar alltså inte om att sälja in dig själv som en superstjärna, vi är mest nyfikna på vem du är när vi skalar bort ditt dina utbildningar och arbetserfarenheter. Berätta gärna om vilka värderingar som är viktiga för dig.

Har du något med dig som du kan bidra med som inte står i annonsen. Utåt sett består nobox bara av webbutvecklare och säljare, men tillsammans har vi samlad erfarenhet inom projektledning, personalfrågor, rekrytering, affärsutveckling, grafisk design och formgivning, fotografering, marknadsföring och kommunikation, IT-miljö och annat som på ett eller annat sätt bidragit till nobox utveckling. Om du har dolda talanger som skulle kunna bidra till organisationen i stort, berätta gärna om dem.

Vi tycker såklart att nobox är en riktigt bra arbetsplats, men vi är ödmjuka för att vi inte passar alla. Beskriv gärna vad som är viktigt för dig på en arbetsplats, högt som lågt. Är det viktigt för dig att ha ett kontor att gå till varje dag eller vill du arbeta på distans, trivs du bra i stora grupper eller arbetar du helst på egen hand, är du social och värderar aktiviteter med dina kollegor utanför jobbet eller är det viktigt för dig att kunna hämta barnen tidigt på förskolan alternativt kunna träna två timmar på lunchen. Om vi förstår vad som är viktigt för dig kan vi lättare hjälpa dig att trivas och vilja stanna hos oss länge. Beskriv gärna vad du vill göra om dagarna för att det här jobbet ska passa dig. Att arbeta och trivas tillsammans är ett delat ansvar, och det är viktigt att vi hittar balans mellan arbete, fritid och dina personliga preferenser.

nobox, vår personal och våra kunder finns i Sverige och vår webbplats är skriven på svenska. Vi har som krav att alla som arbetar hos oss behärskar svenska i tal och skrift, därför önskar vi att även din ansökan är skriven på svenska. Engelska är såklart branschstandard inom webb, men om du skriver din ansökan på engelska finns det risk för att vi inte förstår din ansökan och sållar bort dig felaktigt tidigt i processen. Genom att skriva din ansökan på svenska ökar du dina egna chanser att komma vidare i processen.

Hoppas att tipsen kommer till nytta. På vår karriärsida kan du läsa mer om att jobba hos oss samt hittar annonserna till våra lediga tjänster. Lycka till med jobbsökandet!

Vill du veta mer om att jobba hos oss?

Skicka ett mail så tar vi det därifrån.

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.