Hoppa till innehåll

Visselblåsarlagen

Sedan ett par år tillbaka finns Visselblåsarlagen som har till syfte att skydda den person som rapporterar om missförhållanden på en arbetsplats. Innan året är slut kommer lagen ha tillämpats fullt och kommer då gälla för såväl myndigheter som statlig verksamhet samt privatägda bolag med fler än 50 anställda. I den här artikeln kan du läsa om lagen i korthet samt vad du som arbetsgivare måste göra för att följa lagen.

Bakgrund

2021 trädde lag (2021:890) om skydd för personer som rapporterar om missförhållanden, den så kallade Visselblåsarlagen, i kraft. Den har genomförts stegvis, och den 17 december 2023 kommer det sista steget. Från och med då är det krav för verksamhetsutövare som driver privat verksamhet och som har minst 50 anställda att ha en visselblåsarfunktion.

Observera att för många har detta krav redan trätt i kraft och att du kan vara en av dem som redan är skyldig att tillhandahålla en visselblåsarfunktion.

Lagen i korthet

Visselblåsarlagen innebär i korthet att någon som har en anknytning till ditt företag anonymt ska kunna rapportera in missförhållanden. Det kan exempelvis handla om en arbetstagare eller praktikant, underkonsult, aktieägare aktiva i bolaget eller tillsynsorgan.

Vilka krav lagen ställer på dig som arbetsgivare

Det är du som arbetsgivare som har till ansvar att tillhandahålla en visselblåsarfunktion som möjliggör för en person att skicka en rapport men fortsatt kunna vara anonym, om så är önskat. På företaget ska det finns en eller flera oberoende personer som är behöriga att sköta visselblåsarfunktionen. Det kan vara en anställd eller ett anlitat företag. Den som är ansvarig ska på ett relevant sätt kunna ta emot och bekräfta mottagandet av en rapport, ha kontakt med och lämna återkoppling till den rapporterade personen samt hantera eventuella personuppgifter. Den som lämnar rapport ska ha möjlighet att vara anonym, men för den som uppger sina personuppgifter ska dessa garanteras skydd av den som är ansvarig för visselblåsarfunktionen. Detta då Visselblåsarlagen inkluderar meddelarfrihet, anskaffarfrihet, efterforskningsförbud och repressalieförbud.

Var nobox kommer in i bilden

En visselblåsarfunktion ska vara lättillgänglig för den som behöver komma åt den. Vi har därför tagit fram en lösning för att på ett enkelt sätt integrera en visselblåsarfunktion på din webbplats. Genom vårt plugin kommer du att få:

  • Länk till visselblåsarfunktionen i sidfoten på din webbplats
  • Rapporteringsformulär som tillåter visselblåsaren att vara anonym om önskat
  • Alla ärenden levererade via e-post till den som är ansvarig för visselblåsarfunktionen

Vi kommer att ta ansvar för att alla tekniska krav som finns efterlevs. Då lagen troligen kommer att uppdateras över tid kommer vi även att ta ansvar för att uppdatera visselblåsarfunktionen vid lagförändringar.

Extern part

För dig som hellre vill lägga ansvaret på en extern part i stället för att hantera rapporterna på egen hand har vi en partner som kan agera som tredjepart. För att veta med om nobox visselblåsarfunktion, prisbild eller samarbetspartner är du välkommen att kontakta oss.

Är det fortfarande lite rörigt?

Hör av dig till Robert så förklarar han detaljerna kring lagen och de tekniska delarna mer ingående. Det går även bra att kontakta den som är kundansvarig för din webbplats.

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.