Hoppa till innehåll

Att vara samarbetspartner till en webbyrå

eller hur en resa till Paris bidrog till att nobox bytte bana och renodlade sitt erbjudande.

Sommaren 2017 spenderade jag i Paris. Det kanske låter tråkigt, men en av de roligaste saker jag vet när jag är utomlands är att besöka mataffärer. Att gå omkring, titta på de olika förpackningarna, testa nya saker och jämföra priserna med priserna hemma är väldigt spännande. Det som slog mig när jag besökte ett par mataffärer i de centrala arrondissementen var att affärerna inte hade någon mat. Visst, det fanns väl lite dricka, godis, kex och sådant där, men den riktiga maten som kött, fisk och frukt fanns inte på riktigt. Det räckte med att jag kom ut på gatan innan jag löste mysteriet med den försvunna maten. I Paris har de en helt annan kultur med köttbutik, fiskaffär, fruktstånd och ostdelikatesser på ett sätt jag inte är van vid hemifrån, men jag lärde mig snabbt att den bästa kvaliteten fanns där en person var expert på en råvara, i stället för att kunna lite om olika livsmedel.

Tanken om att låta en expert ta hand om ett specifikt område tog jag med mig hem och har tillsammans med mina medarbetare implementerat på nobox. Historiskt har vi arbetat med allt från kommunikationsstrategier, seo och digital marknadsföring till trycksaker, fotografering och webbutveckling. Det gick väl helt okej, men det blev aldrig riktigt bra, precis som matbutikerna i Paris. Helt okej är inte en nivå man bör nöja sig med. Vi tog därför ett strategiskt beslut att skala ner vår verksamhet och satsa på att bli riktigt bra på en sak – webbutveckling i WordPress.

Men våra kunder, de behöver fortfarande allt det där andra nobox inte längre gör. Vi har därför valt att lämna över de delar vi inte arbetar med åt våra partners. Idag arbetar vi framgångsrikt som samarbetspartner med allt från reklambyråer och seo-firmor till webbdesigners, it-företag och innehållsproducenter. Vi håller oss till webben och de kringtjänster som ger våra kunder ett mervärde där, som löpande underhåll, teknisk support och hosting, medan våra partners erbjuder våra kunder sina tjänster. Vi är lite som fiskhandlaren i Paris, och håller hårt på vårt revir – men lämnar med varm hand över osten till osthandlaren. Tillsammans får vi till en delikat måltid.

Att vara partner till oss innebär att ni lämnar över era kunders webbar i våra händer, och vi lovar att ta hand om dem väl, medan ni lägger er tid på det som är ert specialområde. Eftersom vi arbetar med olika områden uppstår aldrig en konkurrenssituation, utan kunden får tillgång till det bästa av flera världar. Med flera passionerat nördiga experter som tar ansvar för olika områden blir resultatet för slutkund väldigt bra. Som partner till nobox kan du lita på att jobbet blir gjort med hög kvalitet och stort engagemang under tiden som du fokuserar på det du brinner lite extra för.

Hör av dig till mig

om du vill veta mer om min resa till Paris eller hur ett samarbete skulle kunna se ut oss emellan

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.