Hoppa till innehåll

Dags att uppdatera din PHP-version

Att ha en webbplats är för det mesta roligt, men ibland kommer det händelser som du som användare av WordPress måste ta hänsyn till för att din webbplats ska fungera. De flesta uppdateringar har inget tvång över sig, men i höst kommer en som de flesta måste ta ställning till. Det är dock ingen fara, vi hjälper dig för att din webbplats ska fungera felfritt framåt. Låt oss förklara:

En webbplats som är byggd i WordPress använder PHP som programmeringsspråk. Det är det som gör att sidan fungerar som helhet, med exempelvis texter från databas, bilder och kontaktformulär. Om PHP blir föråldrat slutar din webbplats att fungera som den är tänkt. Eftersom PHP används så flitigt av så många kommer det ständigt nya versioner, vilket är jättebra!

Den senaste versionen som finns ute är PHP 8, men de allra flesta webbplatser idag har som bäst PHP 7.4. Den sistnämnda kommer att bli utdaterad i slutet av november, vilket innebär att de webbplatser som har den versionen eller äldre per automatik blir uppgraderade till PHP 8. Det kanske låter smidigt, men det kan ställa till det om din webbplats inte är anpassad för den nya versionen.

För att din sida ska fungera så bra som möjligt, rekommenderar vi att du med en äldre version av PHP uppgraderar till PHP 8 senast innan oktober är slut. Vår rekommendation är dock inte att du gör detta själv, utan att du tar hjälp av oss. Vi ber om att få hjälpa för att säkerställa att din webbplats fungerar bra efter uppdateringen, då det finns risk för att funktionalitet går sönder. Vi tar gärna ansvar för detta och ordnar med båda uppdatering samt visuell och funktionell check av webbplatsen efteråt. Det kostar en liten slant, men kommer spara dig tid.

För att få mer information om pris och tidsplan eller beställa hjälp är ni välkomna att kontakta oss. OBS att vi behöver ta emot din beställning innan första veckan av oktober för att garantera att vi hinner uppdatera innan november.

Jag vill ha mer information om uppdatering av PHP

*” anger obligatoriska fält

Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.