Webblagen och de nya direktiven(WCAG) för tillgänglighet på offentliga webbplatser känner du säkerligen till, men vad kan du som redaktör eller kommunikatör i nuläget göra på webbplatsen för att uppnå kraven?

Det är många riktlinjer att hålla koll på och svårt att faktiskt utröna alla tillgänglighets-problem hemsidan har, och hur du ska åtgärda dem. Att manuellt granska webbplatsen efter tillgänglighets-problem är oerhört tidskrävande och många problem är svåra att identifiera med blotta ögat (Problem färgblinda har exempelvis).

Nobox bjuder därför in till en halvdag du inte vill missa. Under detta tillfälle kommer du vägledas genom webbdirektivens snåriga djungel och få konkreta handlingsåtgärder över vad ni behöver göra på eran webbplats för att den ska uppnå tillgänglighetskraven.

Vi kommer ha Siteimprove på plats som tillhandahåller ett kraftfull verktyg som granskar hemsidor utifrån tillgänglighet och identifierar alla A-, AA- och även AAA-problem som behöver åtgärdas. Jämfört med exempelvis Sitevisiones egna kontroll gör Siteimprove en betydligt mer omfattande kontroll av tillgänglighet, granskning av PDF’er och kan visuellt visa och berätta vad som är fel och hur det kan rättas till. Du som deltagare kommer få en egen granskning av en hemsida genom Siteimprove. Under workshop-delen går vi individuellt tillsammans med dig genom de problem Siteimprove identifierat och vad du kan göra för att åtgärda dem.

Dagens program:

09.00 – 09.20 – Välkomnande och introduktion av nobox samt Siteimprove.
09.20 – 10.20 – 5 vanligaste tillgänglighetsproblemen på offentliga webbplatser.

10.20 – ca 12.20 – Workshop och individuell genomgång av granskad webbplats + smörgås/fika och kaffe.

Detta tillfälle passar dig som arbetar med eller ansvarar för en offentlig webbplats.

 

Anmälan

Datum: 22 maj
Tid: 09:00

Plats: Vincontoret Karlstad
Kostnad: Kostnadsfritt (Vid utebliven närvaro debiteras 400 kr)

 


Kontakta oss