Hoppa till innehåll

Nobox bygger nationellt uppföljningssystem för segregation

Vi bygger Delmos nya webbsystem som ska följa upp segregationens utveckling i Sverige.

Nobox har nu påbörjat arbetet att bygga ett webbsystem åt Delegationen mot segregation. Systemet ska följa upp segregationens utveckling i Sverige och byggs på uppdrag av regeringen. 

Via det nyligen tecknade ramavtalet mellan nobox och Delmos blev det klart att nobox under 2021 kommer bygga ett webbaserat uppföljningssystem åt Delmos. Systemet ska följa upp segregationens utveckling i Sverige och blir först i sitt slag att samlat mäta och följa segregationen och dess utveckling på olika geografiska nivåer.

Ett stort projekt

Uppföljningssystemet byggs i WordPress och ska, utöver möjligheten att följa segregationens utveckling i Sverige, ge användarna en samlad bild av segregationen i landet. Den samlade bilden skapas med hjälp av viktiga indikatorer inom statistikområden som arbete, bostad, utbildning, demokrati och hälsa. 

– Det känns jättekul att vara och bidra i ett sådant här projekt. Vi är tre utvecklare inblandade och vi har delat upp sidan utifrån vad vi är bäst på, säger en av utvecklarna.

Höga förväntningar

Uppdraget åt Delmos tillhör bland de största webbsystem nobox har byggt och förväntningarna är stora hos såväl utvecklare som VD:

– Det känns spännande att vara med och visualisera data som kommer hjälpa till att öka förståelsen för segregationen i Sverige. Att med webbteknik göra stora mängder data tillgänglig och begriplig känns riktigt roligt, hoppas på många kloka analyser och underlag för förbättringar genom systemet, säger VD Christian Paulson.

Webbsystemet ska lanseras under 2021. 

Läs mer om vårt samarbete med Delmos i deras pressmeddelande. 

Vill du veta mer?

Christian Paulson, VD & teknisk strateg

Bild på Christian

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 09:00 - 16.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi Kunskapsbank

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.