Om Areachica

Areachica är digital plattform för köp och sälj inom B2B-handeln. Stockholmsföretaget, som varit verksamma sedan våren 2021, har ambitionen att förändra hela köp- och säljprocessen inom B2B.

Uppdraget

Det var tack vare en gemensam kontakt som nobox och Areachica blev sammankopplade under våren 2021. Areachica var i behov av en partner som kunde agera både som rådgivare och utvecklare i bygget av den digitala plattformen och det var så företagen kom i kontakt med varandra. Behovet att skapa plattformen såg grundarna i samband med att B2B, Business to Business, -försäljningen inte utvecklats i samma takt som försäljningen till konsument, den hade länge upplevts som trög och svår där flera steg skett separata från varandra. Ambitionen blev därför att skapa en bättre försäljningskanal som skulle koppla ihop säljare och köpare digitalt, där hela köp- och säljprocessen skulle vara genomförbar på en och samma plattform.

Lösningen

Lösningen har blivit en unik webbplats med flera funktioner som är specifikt framtagna för plattformen. Alla säljare har möjligheten att skapa sitt eget digitala showroom med plats för bland annat annonser, videopresentationer och referenser. Utöver det erbjuds en smidig upphandlingsprocess genom att det finns färdiga förfrågningsunderlag, kategoriinsikter, avtal och signeringsmöjlighet direkt i plattformen. Sist men inte minst har vi utvecklat ett community där användarna kan ställa frågor och dela erfarenheter om köp och sälj med varandra.

Visste du att…

Över 100 företag har anslutit sig till B2B-tjänsten innan lansering? Grundarna planerar att lansera fler tjänsteområden och kategorier under hösten och då förväntas siffran stiga i allt snabbare takt.

"Vi är väldigt tacksamma för den tekniska kunskapen nobox bidragit med, Christian och gänget har proaktivt hjälpt oss att utveckla plattformen till det den är idag" - Emil Hambäck, COO på AreachicaKontakta oss