Hoppa till innehåll

Webbplats åt världsarvet Laponia

#WordPress

Vill du veta hur en webbplats åt ett världsarv kan se ut? Kika här på den mångfunktionella huvudwebbplats vi byggt tillsammans med Laponia!

Om Laponia

Laponia är ett 9000 kvm stort världsarv i norra Sverige. Världsarvet består av naturreservaten Sjaunja och Stúbba, de fyra nationalparkerna Sarek, Muddus, Padjelanta och Stora Sjöfallet samt nio omkringliggande samebyar.

Vårt samarbete med nobox har varit väldigt tryggt och vänligt från första början. Det finns alltid en välvilja i alla beslut som tas och man kan alltid komma med idéer som tas emot med glädje. Ett kul och givande samarbete!

Anton Hirschfeldt – Kommunikatör

Uppdraget

Under hösten 2020 insåg Laponia att deras dåvarande webbplats innehöll för mycket information. Detta gjorde att deras webbplats långsam och svårnavigerad, för såväl redaktörer som besökare. För att lösa detta problem började de planera för en mer tillgänglig och lättöverskådlig webbplats, det var i samband med det som vi på nobox blev inkopplade.

Lösningen

Resultatet blev detta – en stilren, överskådlig webb som är tillgänglig för alla målgrupper. Webbplatsen är byggd i WordPress och Gutenberg blocks och har både ett nyhetsflöde och ett flöde eventuella driftstörningar. Just det sistnämnda var extra viktigt för Laponia då tjänstemän, ute på fält i världsarvet, dagligen får frågor om eventuella skogsbränder eller laviner. Utöver de olika flödena så har webbplatsen både en eventkalender, där du enkelt kan ta del av kommande evenemang i världsarvet, samt en sökfunktion där du snabbt och enkelt kan söka det du letar efter.

Visste du att…

Laponias webbplats går att översätta till flera språk, däribland luleåsamiska och nordsamiska? Tack vare att Laponia ligger i de nordligaste delarna av Sverige så är samisktalande en stor målgrupp till organisationen, varpå det är en självklarhet att de också ska kunna ta del av innehållet!

Vill du veta mer?

Hör av dig om du vill veta mer om projektet med Laponia eller om du har ett liknande projekt.

Bild på Christian

Andra projekt

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 08:00 - 17.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.