Hoppa till innehåll

Ny webb och lärplattform åt LIFE Network

#Externwebb

#LMS

#WordPress

"Samarbetet med nobox har varit väldigt smidigt, vi fick precis det vi önskade oss"

Louise Hellstadius

Kommunikatör LIFE Academy

Vi har byggt en ny huvudwebbplats i WordPress och lärplattformen LIFE Network.

Om Life

Life International Foundation for Ecology (LIFE) är en global aktör som arbetar med kapacitetsutbildning och kunskapsutbyte för hållbar utveckling. Företaget grundades 1995 i Karlstad och arbetar med hållbar utveckling som mål och företagsidé genom att bland annat utbilda och stötta beslutsfattare världen över.

Uppdraget

När teamet på LIFE insåg att de akut behövde byta CMS började de leta efter en webbyrå i Karlstad för att genomföra uppdraget. Letandet landade i ett samarbete med oss på nobox, som resulterade i ett projekt i två delar.

Den första delen var att byta CMS till det mer lättarbetade WordPress. Den andra delen bestod av att först utreda, och därefter skapa en uppdaterad lärplattform som är en del av verksamheten.

Lösningen

Blev en huvudwebbplats i WordPress med bättre prestanda och användarvänlighet än föregående sajt. Parallellt med detta utvecklade vi lärplattformen LIFE Network som fungerar som ett utbildningsverktyg för hållbar utveckling. I verktyget får användarna enkelt översyn av sin utbildning, vilka kurser de ska gå samt vilka grupper de tillhör.

Tanken är att plattformen ska underlätta för deltagarna att komma vidare i sin utbildning inom hållbar utveckling genom bland annat uppgifter, informationsmaterial och filmer. Plattformen är ett bra supplement till de fysiska träffar som ofta erbjuds i programmen.

Vill du veta mer?

Hör av dig om du vill veta mer om projektet med Life eller om du har ett liknande projekt.

Bild på Christian

Andra projekt

Noboxsolutions AB
Kasernhöjden 10
653 39 Karlstad

Support

mån - fre: 08:00 - 17.00

support@nobox.se

054 – 203 1818

Integritetspolicy Här jobbar vi

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

*” anger obligatoriska fält

Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.