I januari 2019 kom de nya direktiven för tillgänglighet på offentliga webbplatser. Många känner redan till dem, men vad ska du som redaktör eller kommunikatör göra på webbplatsen för att uppnå kraven?

Direktivet bygger på WCAG 2.1 och det är många riktlinjer att hålla koll på. Vilka tillgänglighetsproblem har webbplatsen, och hur ska du åtgärda dem? Att manuellt granska webbplatsen efter tillgänglighetsproblem är oerhört tidskrävande och många problem är svåra att identifiera med blotta ögat (Exempelvis problem med kontranster, tekniska finesser etc).

Webbyrån nobox bjuder därför in till en halvdag för alla som arbetar med en offentligt finansierad webb. Under detta tillfälle kommer du vägledas genom webbdirektivens snåriga djungel och få konkreta handlingsåtgärder över vad ni behöver göra på er webbplats för att den ska uppnå tillgänglighetskraven.

Vi kommer ha vår samarbetspartner Siteimprove på plats. Siteimprove tillhandahåller ett kraftfullt verktyg som granskar webbplatser utifrån tillgänglighet och identifierar alla A-, AA- och även AAA-problem utifrån WCAG 2.1. Du som deltagare kommer att få en egen granskning av er webbplats under tillfället. Under workshop-delen går vi tillsammans med dig igenom de tillgänglighetsproblem som hittats och vad du kan göra för att åtgärda dem.

Dagens program:

09.00 – 09.20 – Välkomnande och introduktion av nobox samt Siteimprove.
09.20 – 10.20 – 5 vanligaste tillgänglighetsproblemen på offentliga webbplatser.

10.20 – ca 12.20 – Workshop och individuell genomgång av granskad webbplats + smörgås/fika och kaffe.

Detta tillfälle är för dig som arbetar med eller ansvarar för en offentlig webbplats.

 

Anmälan

Datum: 22 maj
Tid:
09:00
Plats: Vincontoret Kasernhöjden 19, 653 39 Karlstad
Kostnad: 250kr (Faktureras)
Medtages: Egen dator

 

Har du frågor eller funderingar når du ansvarig på 0735149147 eller victor@nobox.se


Kontakta oss